Zeynur Pehlivan; Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Hentbolcu, Antrenör, Hentbol Yazarı; Eğitim Uzmanı, Milli Hentbolcu Zeki Pehlivan'ın Eşi; Lise Öğrencisi, Milli Hentbolcu Doruk Pehlivan'ın Annesi

9 Ekim 2017 Pazartesi



O kadar bıkmıştık ki, A Milli Futbol takımında olanlardan...
O kadar usanmıştık ki, A Milli Futbol takımında konuşulanlardan...
Kim kadroda yer alacakmış! Kim kaç euro prim alacakmış!
Birgün bir sporcuyu manşetlerde görüyorduk, birgün bir antrenörü!
Diğer gün liglerimizde oynayan yabancı sporcular söz konusuydu, bir başka gün futbola yabancı olanlar!

Oysa biz bunları duymak istemiyorduk ki!
Biz bunları görmek, okumak istemiyorduk ki!

Biz sahada yüreği ile oynayan, hayatını sahada vereceği mücadele için düzenleyen, kulağını sporun doğru sözlerine, gözünü sadece spordaki doğru hedeflere doğru çeviren ve tüm bunları ile diğer sporculara örnek olan futbolcular görmek  ve izlemek istiyorduk! 

Bugüne kadar çok bekledik!
Ah artık bir gün de futbolu, sahadaki sporcuları, verilen inanılmaz mücadeleyi konuşsak diye çok arzu ettik! 

Nasip bugüneymiş! 

Bugün sahada yer alan Ampute takımdakilerinin karşılaştığı sorun veya yaşadıkları hayatla, istedikleri şeylerle, hissettikleri duygularla her iki takım arasında o kadar büyük farklar var ki! 

Bugün Vodafone Park'ta yerlerini alanlar kadar heyecanla takip ettim Ampute Milli Takımızın verdiği mücadeleyi. Gol atılınca kendim atmış kadar, gol yiyince onlar yemiş kadar üzüldüm ekran karşısında. Sosyal medyadan bazı arkadaşlarımın ağladığını okudum. 

Gerçekten duygulanmamak elde değildi. Kanedyenlerine tutulan ellerinden nasıl güç alıyorlar, bunlar vasıtasıyla hem kafaya yükseliyor, hem ayakla nasıl şut çekebiliyor, tek ayakla nasıl koşuyorlar, 50 dakika hem öne hem geriye, hem savunmaya hem hücuma koşmayı nasıl başarıyorlar!

Aynı durumdaki rakip sporcu arkadaşlarına nasıl üstünlük sağlıyorlar, bunun için nasıl antrenman yapıyorlar! 

Bugün Şampiyon olan Ampute takımı bizleri tamamen sahanın içine, futbolun özüne aldılar. Mücadelelerine hayran olduk. Gollerde çocuklar gibi sevindik. Şampiyon olduğumuzda "Oleeeeey, Oleeey, Oleey, Oley!" dedik.

Uzun zaman sonra kendimi ilk defa futbolu anlamaya çalışırken, futbolcuların verdiği mücadeleyi sonuna kadar seyrederken ve alkışlarken buldum. 

Futbol güzel oyunmuş ama siz bir başkasınız Ampute milli takımı!
Sizin hepinizin ayrı bir hikayeniz olduğunu biliyoruz ama şimdi hepinizin tek bir hikayesi var. Artık sizin bir Avrupa Şampiyonu kupanız ve bir hikayeniz var.

Spor sizi ayakta tutabilir ama bugün siz tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdınız. Bunu siz başardınız. Sahada olmasını gerekeni siz yaptınız. Yazılması gereken hikayeyi siz yazdınız. Yarın sizleri okumak, futbolu okumak büyük keyif olacak. 

Kocaman tebrikler ve teşekkürler Ampute Milli takımı. 
#Türkiye #AmputeMilliTakım
Posted by http://zeynurpehlivan.blogspot.com/ on 11:46  No comments »

0 yorum:

Yorum Gönder

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter

Search