Zeynur Pehlivan; Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Hentbolcu, Antrenör, Hentbol Yazarı; Eğitim Uzmanı, Milli Hentbolcu Zeki Pehlivan'ın Eşi; Lise Öğrencisi, Milli Hentbolcu Doruk Pehlivan'ın Annesi

22 Mayıs 2014 Perşembe

FC BARCELONA HANDBALL TEAM

FC Barcelona ya da kısaca Barça, Hans Gamper önderliğinde 1899 yılında kurulmuş, İspanya’nın Katalan bölgesini temsil eden büyük bir kulüp.  La Liga’dan hiç düşmeyen üç kulüpten birisi olan, kuruluşundaki ilk  ismi Foot-Ball Club Barcelona’nın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu hemen anlıyorsunuz.  Müzesinde,  sayısız La liga şampiyonluk kupalarının yanı sıra,  Şampiyonlar Ligi, Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupa, Dünya Kulüpler Kupası bulunduruyor.  Futbol takımı 2009 yılında mücadele ettiği 6 turnuvada (Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası)şampiyon olarak bir ilki gerçekleştirdi.
Barcelona Resmi Web sayfasında, FCBARCELONA yazısının hemen altında, "Més que un club"  yazısı yer alır. Bu “More than a club” yani “bir kulüpten daha fazlası” demektir. Bunun en büyük örneği ise 2006 yılında UNİCEF ile yaptığı beş yıllık anlaşmadır. Bu anlaşmadan hiçbir ücret almayan Barcelona, UNİCEF’e her yıl 1.5 milyon Euro bağışta  bulunmuştur.
FC Barcelona, futbol ve sosyal sorumluluk projelerinin dışında, ulusal ve uluslararası birçok başarıya sahip değişik  spor dallarını (basketbol, hentbol,  futsal, atletizm, rugby, voleybol, çim hokeyi, buz hokeyi ve artistik patinaj) bünyesinde bulunduran büyük kulüplerden bir tanesidir.
1942 yılında kurulan ve futboldaki başarıların hepsine sahip olan Barcelona Hentbol takımının ne kadar büyük ve güçlü olduğuna ise, bizler ilk kez Ankara’da ki, o zamanki adıyla Yükseliş Koleji,  şimdi TOBB Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan Spor Salonunda tanık olmuştuk. 1990-1991 sezonunda Eti Bisküileri Erkek Hentbol takımı,   İsrail Hapoel Rishon Lezion, İzlanda FH Hafnarfjörour, Almanya Grosswallstadt takımlarını  muhteşem sonuçlarla eledikten sonra,  FC Barcelona ile yarı finalde karşılaşmıştı. O sene İspanya liginde en fazla gol atan iki efsane Yugoslav oyuncu,  Zlatko Portner ve Veselin Vujovic’i bünyesinde bulunduran Barcelona, Ankara’da ki ilk  maçı 19-31, kendi evindeki maçı ise 40-16 gibi bir skorla kazanmıştı.
Dünyanın en iyi hentbol kulüplerinden biri olan FC Barcelona, şu anda da bünyesinde dünyanın en iyi oyuncularını bulunduruyor. Arpad Sterbik, Victor Tomas, Cedric Sorhaindo, Raul Entrerrios, Siarhei Rutenka, Nikola Karabatic, Kiril Lazarov bunlardan sadece birkaçı.
Şimdi bizler belki de bu takımı tam 24 yıl sonra  ülkemizde tekrar görebileceğiz. Hentbol Magazin Dergisi çalışanları bugünlerde,  bizlerin “Bir gün Barcelona ve Karabatic gibi oyuncuları burada görür müyüz”  dediğimiz hayallerimizi gerçekleştirmek için yoğun çaba harcıyorlar. Kulüp ve oyuncu olarak sadece televizyonlarda gördüğümüz hentbol devlerini, biz hentbol severlerle  buluşturma gayreti içerisindeler. İstanbulCup 2014 adı altında düzenlenecek olan bu büyük organizasyonda ülkemizi, Avrupa‘da  ve Türkiye’de  büyük bir başarılara ismini yazdıran Beşiktaş JK  temsil edecek.
İstanbulCup 2014, bu sene Türk hentbolu  adına gerçekleşmesini istediğim en büyük dileklerimden birisi. Bu organizasyon bizlere; büyük bir kulübü ve oyuncularını izlemenin yanı sıra,  son günlerde tamamen uzaklaştığımız Avrupa Hentbolunu yakından görme, Avrupa hentbolu ile ülke hentbolumuzu kıyaslama, bir büyük kulüp olma yolunda hangi adımlar atılmalı, hedeflere ulaşmak için neler yapmalı, nasıl yapılanmalı, nasıl çalışılmalı gibi düşüncelerimizi masaya yatırıp tekrar tekrar gözden geçirme ve düşünme şansı yaratacağını düşünüyorum. Oynadığımız hentbol ve Avrupa hentbolu arasındaki farkı net bir şekilde görme şansına sahip olacağını düşündüğüm bu turnuvaya hentbola hizmet eden herkesin ama herkesin, yedisinden yetmişine tüm hentbol camiasının ilgi göstereceğini ve  orada  olacağını düşünüyorum.
Bir hentbolcu olarak en büyük dileğim bu organizasyonun gerçekleşmesidir. İkincisi ise bu organizasyon gerçekleştiği takdirde hentbol branşında ismi geçen tüm insanların o salonda bu güzel emek ve organizasyona ortak olması, destek olması, seyirci olmasıdır.
Turnuva bittikten sonra ise sadece seyirci olarak kalmayıp,  bu turnuvayı, bu kulüpleri, bu oyuncuları unutmadan estetik,  güçlü, mücadeleci, başarılı,  tıpkı Avrupa hentbolu  gibi bir Türk hentbolu yaratmak için,  tüm  bu çabaları unutmadan aynı şekilde kulüplerde ve milli takımlarda  uygulamaktır.
Bizlerin  bu hayalini gerçekleştirmek için büyük çaba gösteren, Hentbol Magazin çalışanlarına öncelikle bu güzel fikirleri için  çok teşekkür ediyorum.   Ben şimdiden Ağustos ayında İstanbul’da Barcelona’yı seyretme hayalini kurmaya başladım. Umarım tüm bu çalışmalar sonuç verir ve hayal olarak kalmaz. Herkese kolaylıklar diliyorum. Ağustos’ta görüşmek üzere..


Posted by http://zeynurpehlivan.blogspot.com/ on 06:23 in    No comments »

0 yorum:

Yorum Gönder

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter

Search