Zeynur Pehlivan; Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Hentbolcu, Antrenör, Hentbol Yazarı; Eğitim Uzmanı, Milli Hentbolcu Zeki Pehlivan'ın Eşi; Lise Öğrencisi, Milli Hentbolcu Doruk Pehlivan'ın Annesi

4 Ekim 2016 Salı


 Hentbolun bugünkü durumunu görüp "İçim sızlıyor!" "Canım acıyor!" deyince bazı arkadaşlar benim duygusal olduğumu söyler.  Duygusal olunca sanki yapılan doğruları veya  yanlışları göremiyor muşuz gibi.. Duygusal olunca, canımız acıyınca, gözlerimiz mi kör oluyor, aklımız mı kayboluyor! Herşeyin farkındayız ve herşeyi görüyoruz, sadece sporun, hentbolun güzelliğine saygımızdan fazlasını yazmıyoruz, paylaşmıyoruz.  


Dün facebook 'ta yayınladığım videoya bakar mısınız? Ve o maçın mümkünse tamamını izler misiniz lütfen!!

Maç İzmir'de, sahada İzmir takımı yok ama buna rağmen müthiş bir atmosfer var Celal Atik Spor Salonunda..

Daha önce paylaştığım ETİ- Barcelona bir Avrupa Kupası maçıydı ve tribünler bu nedenle doluydu diyebilirsiniz ancak bu maç, 

Eti Bisküileri - Beşiktaş maçı, Türkiye Liginde oynanan bir Play-off karşılaşması..

Maçı televizyon veriyor, tıklım tıklım dolu tribünler ve sahadaki müthiş  mücadele.. Türk hentbolu bir dönem böyleydi işte.. 

Eğer hentbolcuysanız bu atmosferi görünce içinizde sızlar, canınızda acır, duygusallaşırsınız da, boğazınızda düğümlenir. Benim bunları her seyrettiğimde gerçekten canım acıyor, kalbim ağrıyor.

Ancak maalesef birçok kimsenin canı acımadığı için bugünkü hentbol bu durumda değil, boş tribünlere oynuyor ve daha kötüsü tribünlerdeki bu insanlar bile hentbolu unutmuş durumda. 

Bu görüntüleri seyrettikçe öyle kötü oluyorum ki!

Hentbolu kimler boş tribünlere oynatacak duruma getirdiyse eski ayarlarına getirsin lütfen! Hentbol çok güzel bir spor  ve ben bu yıllardaki gibi bir hentbol, hentbol seyircisi istiyorum. 

Hentbol, 1989 yılında işte böyle dolu tribünlere oynanıyordu. Sadece İzmir değil, Eskişehir, Adana, Trabzon, İstanbul ve daha birçok ilde  tribünler böyleydi. Bu sahalardan geçen bir hentbolcunun canı da acır, öfkesi de büyür, gözleri de dolar. Bir şu görüntülere bakın, bir de geçen sene 82 kişi ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçını düşünün!

Yazık! Gerçekten yazık! 

"Sistem böyle!" söylemlerine kesinlikle katılmıyorum. Sistemi insanlar yapar. Doğru şeyler yapılmış olsaydı, sistem doğru işlerdi. Her yerde, her şeyde yanlışlar tercih edildi, onaylandı, desteklendi. Yanlışlardan nasıl doğru bir sonuç çıkması beklenebilir ki! Sistem denilen bu şeyle kaç yetenek kayboldu, kaç yetenek küsüp hentboldan ayrıldı farkında mısınız?? 

Gerçekten artık hentbolda bunlar bir son bulsun, gerçekten!

Onun bunun adamı değil, hentbolun adamı gelsin hentbola..

Onun bunun tanıdığı değil, gerçek hentbol sevdalıları gelsin hentbola..

Oradan buradan kalan zamanında değil, tüm zamanını verecek insanlar gelsin hentbola..

Ondan bundan destek alarak değil, hentboldan destek alarak gelsinler hentbola..

İddia'dan alacakları para için değil, hentbol için gelsinler kulüpler hentbola.. 

Milli maça veya yurt dışına gidileceği zaman değil, hentbola her zaman gelecek insanlar gelsin hentbola..

Dikkat ederim!

Günal Ensari dışında kaç Hentbol Federasyonu başkanı geliyor maçlara.. 

Kendi maçı dışında kaç kulüp başkanı geliyor maçlara..

Kendi maçı dışında kaç hentbolcu geliyor maçlara..

Hentbolcu olan kaç Beden Eğitimi Öğretmeni kendi okulunda hentbol takımı çıkarıyor acaba..

Ya da hentbol gerçekten çok popüler bir spor dalı olsaydı kaç kişi aday olurdu dersiniz?  Ya da hentbol çok popüler olsaydı kaç gerçek büyük kulüpler girerdi hentbola dersiniz? Ya da başka bir soru! Neden hiç iyi hentbolcular, Hentbol başkanlığına aday olmuyor dersiniz? 

İşte tüm bu soruların cevabını, bugünkü hentbolun durumuna bakarak cevaplayabilirsiniz. Kim bitmiş, tükenmiş hentbola aday olur ki!  Hentbol başkan adaylarını gerçekten tebrik ediyorum. Büyük cesaret. Kendilerini sıfırdan başlanması gereken bir spor dalı bekliyor. 


Hentbol tam bize göre bir spor dalı.. Dinamiklik var, hız var, aksiyon var, mücadele var, onlarca gol var! Ne olur bu güzel spor için doğru birşeyler yapılsın artık. Şu maçı bir daha, bir daha izlesin Hentbol Federasyon adayları, daha sonra da bir de THF'ye gelsinler ve hentbolun ne kadar "geliştiğini" görsünler! O zaman ne dediğimi daha net anlayacaklardır. 


Lütfen! Lütfen! Lütfen! Ne yapılacaksa yapılsın ama hentbol yıllar önceki bu görüntülere, bu heyecana kavuşsun artık! 

Kolay hedefler değil, şampiyonlar Liginde var olmayı hedefleyen insanlar gelsin hentbola..

Olimpiyatlarda, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında olamadığımızda üzülen insanlar gelsin hentbola..

Hentbolun ilk yıllarındaki gibi büyük bir farkla yenildiğimizde kahrolan ve bir daha olmaması için savaşan insanlar gelsin hentbola..

Ne yapılacaksa yapılsın, hentbola kim gelecekse gelsin ama ne olur bugün salonlarımızda oynanan hentbol bu videodaki şekilde dolu tribünlere karşı oynansın! 

Ne olur! Ne olur! Ne olur!


Not: Bu videoyu gönderen Erdal Kaynak arkadaşıma çok teşekkürler.


2. Not: Acaba diyorum bu videoyu seçimler bitesiye kadar kaldırmasam mı? Bir daha bir daha baksalarda ne istediğimizi tam olarak anlasalar diyorum!



Posted by http://zeynurpehlivan.blogspot.com/ on 05:04  No comments »

0 yorum:

Yorum Gönder

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter

Search