Zeynur Pehlivan; Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Hentbolcu, Antrenör, Hentbol Yazarı; Eğitim Uzmanı, Milli Hentbolcu Zeki Pehlivan'ın Eşi; Lise Öğrencisi, Milli Hentbolcu Doruk Pehlivan'ın Annesi

24 Temmuz 2017 Pazartesi


6. sı düzenlenen Hentbolcular Buluşuyor etkinliği öyle bir hal aldı ki, bundan sonra bu organizasyonu yapacak olanlara Allah kolaylık versin! 

Trabzon'da düzenlenen etkinlik öyle güzeldi ki, gelecek yıl bu organizasyonu düzenleyecek olan Antalya'nın Allah yardımcısı olsun! 

Ayhan Pala ve ekibi öyle nefis bir iş yapmış ki, bundan daha iyisini yapmak için çabalayacak olan Birol Ünsal ve ekibine Allah kolaylıklar versin!

Gecesi gündüzü, yolculuğu Trabzon'u, hentbolu eğlencesi, dostluğu misafirperverliği ile Trabzon'da bulunduğum dört günün hepsini bir yazıda aktarmaya çalışsam, sanırım haftanın bir dört beş gününü, bu yazıyı okumak için ayırmanız gerekecekti. O nedenle ben burada sadece Trabzon'a gitme nedenimiz olan Hentbolcular Buluşuyor etkinliğini sizlere anlatmak istiyorum.

Trabzon'da ki etkinliği bu kadar güzel hale getiren, geçmiş yıllarda oynadıkları hentbolu bir kez daha oynamak için orada olan hentbolcuları doyasıya eğlendiren; bir etkinlik için gelen insanları tek bir bütün haline getirmek ve onları kaynaştırmak için tek bir otelde toplayan, ki bu etkinliğin ana teması olan "Biz bir aileyiz." sözüne çok uygun olan bir uygulamaydı, bir etkinlik için gelen insanları Trabzon kültürü, Trabzon ve spor camiasının tanınmış insanları ile buluşturan Ayhan Pala ve ekibi için yazılacak ve söylenilecek çok şey var ve inanın bunların hepsi güzel şeyler! 

Etkinlik hakkında yazılacak tek bir eksiklik varsa o da bu etkinliğe gelmeyenlerin eksikliği, etkinliğe katılmak istemeyenlerin yokluğudur. 

Ben, Hentbolcular Buluşuyor etkinliğini çok çok önemsediğimi defalarca yazdım, söyledim. Birincisi; hergün gittikçe kötüleşen ve gittikçe insanlıktan uzaklaşan insanların olduğu bir dünyada, insanların birbirlerinden uzaklaşmalarına izin vermeyen, birarada tutmak için, birlikteliği, camiayı daha da güçlendirmek için her sene yapılan bu etkinliğin devam etmesi benim için çok anlamlıdır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Üstelik bu etkinlik hiçbir branşta görmediğimiz nitelik ve özelliktedir. Bu etkinlik hentbolun ayrıcalığı ve yüzakıdır. Bu etkinliği başlatanlara, yapanlara, bu etkinliğe katılanlara ve destek olanlara sonsuz teşekkür ediyorum. 

İkincisi ise; bir insan ya da bir kent, yüzlerce insanı, sevdiği sevmediği, tanıdığı tanımadığı, bildiği bilmediği ile, neden yüzlerce insanı biraraya getirmek ve onları mutlu etmek için uğraşır ki! Bana göre bunun tek bir cevabı olsa gerek! Sevgi... Hentbola olan sevgi... İnsan ancak insanı severse onlar için birşeyler yapmak ister, insan ancak birşeyi severse ona emek verir. Ben bu etkinliği bu iki yönü ile çok önemsiyorum. İnsanlık ve hentbol yaşaşın diye çaba gösterenleri ayakta alkışlıyorum. 

Eskişehir. İstanbul, İzmir ve Adanadan sonra bu etkinlik bu sene Trabzon'da yapıldı. Yapıldı ama ne yapılma!  Ayhan Pala ve ekibini candan kutluyorum. Dört dörtlük ya da beş yıldızlı bir iş yaptı  Trabzon diyebiliriz. 

İlk gün, yani 18 Mayıs günü hakkın rahmetine kavuşmuş Trabzon ve hentbolun değerli isimleri için bir mevlit okutuldu. İkinci gün ise, saat 10:00'da tüm katılımcıların iştirak ettiği bir kokteyl düzenlendi. Burada, bu etkinliğe adı verilen Sayın Ali Osman Ulusoy beyefendi tanıtıldı, aramızdan ayrılan hentbolcular için hazırlanmış slaytlar izlendi. Daha sonrasında da Trabzon'un nefis lezzetleri ile tanışıldı, Faroz Balıkçı Barınakları ve Uzungöl ziyaret edildi. Akşam ise aramızdan ayrılan sevdiklerimizin aileleri ile yemek yenildi, plaketler verildi. 

Dünü dolu dolu yaşadıktan sonra Cumartesi günü birçok ilden gelen tüm Veteran Hentbolcular, hep birlikte kendilerine tahsis edilen araçlarla Karadeniz Teknik Üniversitesi içinde yer alan Spor Salonuna hareket etti. Takımlar tıpkı büyük bir spor organizasyondaki gibi seremonideki yerini aldı. Ayhan Pala'nın konuşması ve saygı duruşundan sonra hep birlikte Isınma Çalışmalarına başlandı. Horonlarla coşuldu, Kolbastı Veteran Bastı'ya dönüştü.

Organizasyon Komitesinin her takım için ayrı ayrı yaptırdıkları maç formaları dağıtıldı ve sabahtan akşama kadar müsabakalar yapıldı. Hentboldaki ilk günlerimizdeki gibi yavaş, hentboldaki son günlerimizdeki gibi teknik hareketler yapıldı. Bacaklar koşmasa da orada olmak, güç olmasa da o toplar tutulmak ve gol atılmak istendi. Herkes o sahada yer almak, o formayı giymek, vaksın o yapışkanlığı tatmak, hentbolun o tatlı sertliğini bir kez daha vücudunda hissetmek istiyordu.

Müsabakalar bittiğinde hep beraber otele dönüldü. Akşam düzenlenecek olan Gala Gecesi için hazırlıklar başlamıştı. Saat tam 19:30'da otelin büyük salonunda unutulmaz gece, Etkinlik Başkanı Sayın Ayhan Pala'nın konuşması ile başladı. Geceye değerli isimler iştirak etmişti.  Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın Muharrem Usta, Trabzonspor As Başkanı Sayın Ahmet Çubukçu, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay, Trabzon milletvekili Sayın Salih Cora, organizasyona büyük katkıları olan Ortahisar Belediye başkanı Sayın Metin Genç salondaki yerlerini almışlardı. 

Slayt gösterileri, şiir ve değerli isimlerin konuşmalarından sonra, Trabzon'un en sevilen sanatçıları sahne aldı ve gece başladı. Aynı zamanda hentbolun 41. yılının kutlanıldığı gece, adeta bir şölene dönüştü. Müziklerde yerinde oturmak, ezgilere katılmamak mümkün değildi. Masalar boşaldı, kollar havaya kalktı ve bacaklar hareket etmeye başladı. Durmamacasına, yorulmamacasına... Geceye "Eski dostlar, İzmir'in efeleri, Ankara'nın bağları" da dahil oldu.  Gece ilerledikçe ilerledi, bacaklar hızlandıkça hızlandı, sesler yükseldikçe yükseldi, kıyafetler ıslandıkça ıslandı. Horon bilmeyenler horon, kolbastı bilmeyenler kolbastıyı öğrendi. 

Herkesin ağzından, "Uzun zamandır böyle eğlenmemiştim!" sözleri çıkıyor, kimse geceden ayrılmak istemiyordu. Trabzon harika bir iş yapmıştı. Yemek, sohbet, eğlence doyumsuz bir hal almıştı. Gecenin açılışında Ataol Behramoğlu'nun "Yaşamaktan Öğrendiğim birşey var. Yaşadın mı yoğunluğuna yaşayacaksın hayatı!" ile başlayan şiirini okumuştum. Aslında o gecenin ne kadar muhteşem bir gece olduğunu bir arkadaşımın, benim okuduğum şiire istinaden söylediği şu sözlerinden anlamak mümkün! "Yaşadın mı böyle yaşayacaksın! Oynadın mı dibine kadar oynayacaksın!"

Sadece o muhteşem geceden değil, herşeyden tam not aldı Trabzon ve gecenin sonunda etkinlik bayrağı, önümüzdeki sene organizasyonu düzenleyecek olan Antalya'dan Sayın Birol Ünsal devredildi. Trabzon, yaptığı bu güzel organizasyon ile çıtayı öylesine yükseltti ki, sanırım bundan sonraki her organizasyonu Trabzon ile karşılaştıracağız. Bu nedenle bundan sonra yapacak olan tüm illere ve görevli olan arkadaşlara Allah kolaylıklar versin, diyorum. Bundan sonra bu organizasyonu yapacak olanların işleri gerçekten çok zor! 

Trabzon'da görev alan ve bu güzel organizasyonu unutulmaz hale getiren başta Sayın Ayhan Pala olmak üzere emeği geçen, katkı sağlayan tüm arkadaşlara Allah ne muratları varsa versin, diyorum. Bizler; sizi ve hentbol için yaptıklarınızı unutmayacağız! Hentbol ve bizler için verdiğiniz emeklere sonsuz teşekkürler ediyorum. Seneye Antalya'da görüşmek üzere. Hoşcakalın. 

Posted by http://zeynurpehlivan.blogspot.com/ on 08:51  No comments »

0 yorum:

Yorum Gönder

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter

Search