Zeynur Pehlivan; Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Hentbolcu, Antrenör, Hentbol Yazarı; Eğitim Uzmanı, Milli Hentbolcu Zeki Pehlivan'ın Eşi; Lise Öğrencisi, Milli Hentbolcu Doruk Pehlivan'ın Annesi

30 Kasım 2017 Perşembe

Ben neden kadın hentbolculara "Salonun Amazonları" diyorum, biliyor musunuz!
Amazon demek, savaşçı kadın demektir! Bu nedenle çok yakıştırırım hentbolculara bu sıfatı...
Hentbolun bir mücadele sporu olduğunu unutmadan okuyun bu yazıyı lütfen ve bir de bunu anlatırken sizler bir Anadolu kadınını ve Anadolu da zor şartlarda, hatta köylerde yaşayan bir aileyi gözünüzün önüne getirin şimdi!

Böyle yerlerde herşeyi çekip çeviren evin kadınıdır, değil mi? 
Eşini kaldırıp kahvaltısını hazırlayıp tarlaya göndermesi, büyük hayvanların çobana teslim edilmesi, koyunların sağılması, tavukların yemlenmesi, çocukların okula hazırlanması, evin toplanması, temizlenmesi, en az beş-altı çocuğun, annenin, babanın çamaşırların yıkanması, ekmeği, yemeği yapması, tarhanayı, turşuyu, salçayı, yani kışlıkları yazdan hazırlayan kadınlar  vb. gibidir kadın hentbolcular...

Güçlüdürler! Hem de çok güçlü! Asla çıtkırıldım, mızmız, herşeyden şikayet eden, hiçbir durumu beğenmeyen yapıda değildirler! Herşeye hazırlıklıdırlar! 

Çalışkandırlar! Yorulmak nedir, durmak nedir, pes etmek nedir, bilmezler! Gol atmak içinde, savunma yapmak içinde, hücum içinde sürekli koşmak zorundadırlar. O yüzden çok çalışkan, çok kuvvetli, çok hızlıdırlar!

Ailedeki kardeş gibidirler! Birbirlerini her türlü durumda desteklerler! Dayanışma nedir, yardımlaşma nedir, iyi bilirler! Kardeş dediğin birbiriyle didişmeden, tartışmadan, kavga etmeden durur mu! 

Kardeşler arasında geçen herşey hentbolda da vardır! "Neden ben boşken bana pas vermedin!" "Ben senden daha çok atttım!" "Koşsana!" "Doğru dürüst pas atsana!" "Babam seni daha çok seviyor!" gibi konuşmalar, kıskançlıklar hep olur ama bunlar hep daha iyi bir sonuç almak, hep daha iyi bir aile olmak, hep daha iyi bir hentbol  içindir!

Doğayla, bulundukları şartlarla baş eden bir aile gibi hentbolcularda rakipleri ile mücadele ederler! Bu nedenle akıllıdırlar! Bir "savaş" taktiği gibi her sorunu analiz edip grup halinde karar verirler ve uygularlar. Ailedeki gibi burada da herkesin görevi vardır. Yoksa önlerindeki sert geçecek kışı zor geçireceklerini iyi bilirler!

Nerede nasıl davranacaklarını iyi bilirler! Düğünlerde, özel günlerde giydikleri bindallılarla, yöresel kıyafetlerle kadın olmanın güzelliğini etrafa saçarlar. Maçlardaki durumda böyledir! Oynadıkları spora; giydikleri formalarla, şortlarla, saçlarla, tokalarla, çoraplarla başka bir güzel, başka bir estetik katarlar. Gollerdeki sevinçleri, kaybettiklerindeki gözyaşları, utanmaları, sıkılmaları bile bir başkadır.

Kadın her yerde kadındır, her yerde güzeldir! Ama hentbolcu kadın bir Anadolu kadını gibidir. Dirençli, güçlü, becerikli, yetenekli, sabırlı, gayretlidirler. Çünkü hentbol ve yaşam bunları gerektirir. 

İki gün sonra Kadınlar Hentbol Dünya Şampiyonası başlıyor. Bu kadınları bir de bu gözle izleyin lütfen! Nasıl dayanıklı, nasıl güzel, nasıl hızlı olduklarına şaşıracağınızdan çok eminim.
İyi seyirler diliyorum.

Bu arada Anadolu'nun tüm vefakar, cefakar kadınlarına hentboldan selam olsun! 
#Anadolu #Kadın #Amazon #Hentbol #İhf #ehf #handball
Posted by http://zeynurpehlivan.blogspot.com/ on 00:45  No comments »

0 yorum:

Yorum Gönder

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter

Search