Zeynur Pehlivan; Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Hentbolcu, Antrenör, Hentbol Yazarı; Eğitim Uzmanı, Milli Hentbolcu Zeki Pehlivan'ın Eşi; Lise Öğrencisi, Milli Hentbolcu Doruk Pehlivan'ın Annesi

4 Temmuz 2014 Cuma






Avrupa Kupalarında kuralar çekildi ve Challenge Cup’ta mücadele edecek olan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Sırbistan temsilcisi ZRK Naisa Nis takımı ile eşleşti. Bugün de 2012-2013 sezonu şampiyonu Antalya Muratpaşa Belediyesi ile Süper lig maçında karşı karşıya gelecekler. Şu anda Ardeşen GSK, oynadığı altı maç,  bir Çankaya Belediyesi Anka yenilgisi ve beş puanla üçüncü sırada. Aralık ayının ilk haftasında da bir beraberlikle zirvede olan  Ankara Yenimahalle Belediyesi takımı ile karşılaşacak. 
Bu yazıyı bir hentbol taraftarı olarak yazdığımı düşünmenizi istiyorum. Sıkı bir hentbol taraftarı. Takımının her maçını takip eden, takımı ve sporcular hakkında her bilgiye  anında ulaşmak isteyen  bir taraftar Ama bilinçli bir taraftar. “Taraftara hentbolu öğreteceğiz diyen Ardeşen GSK kulüp başkanı sayın Sultan Rauf Oğuz beyin bahsettiği bilinçli hentbol taraftarı.  Ama bilinçli miyim, değil miyim onu ancak hazırladıkları ya da hazırlamak üzere oldukları hentbol taraftarı kitapçığı  elime ulaştığında  ve kendimi test ettiğimde öğrenebilirim. Tabii eğer elime ulaşırsa.
Bir taraftar olarak bugün takımımla ilgili ne gelişmeler olmuş  bakalım diyerek Ardeşen GSK web sayfamı açıyorum. Neler yok ki…Transferler, hazırlık dönemi çalışmaları, Süper ligdeki ve Avrupa Kupalarındaki hedefler,  yöre halkına sporu, hentbolu sevdirmek için yapılan çalışmalar  ve bunun için üst düzeydeki kişilerle olan görüşmeler, kulüp başkanının, kulüp basın sözcüsünün, teknik direktörün ve oyucuların maç öncesi ve sonrası görüşleri  ve  maçın istatistiki değerlendirmesi, puan durumu, Vtr, fotoğraflar, hentbol federasyonundaki gelişmeler, bölge karmaları ve buraya yazmakla bitmeyecek ama hepsi hentbolla ilgili olan haberleri bulabilirsiniz. Hatta Üsküdar Belediyesi maçına getirilen gerçek atmaca haberini bile bulabilirsiniz.
Kendilerine buldukları isimde çok yakışmış. Dişi Atmacalar. Atmacaların ülkemizde bulunduğu yerlerden biriside Rizenin Ardeşen ilçesi. Ardeşen GSK Onursal Başkanı sayın Dursun Yaşaroğlu “Biz sporcu kızlarımızı tarlalardan, yokuşlardan, çay bahçelerinden topladık. Fırtına deresinde yüzerken bulduk. Başarımızın altında yatan sebep bizim insanlığımızın cengâverliği ve çalışma arzusudur” demiş. Hentbol  sporu da,  aynı yüksek ve hızlı akan Fırtına Deresine benzer. Eğer o çay bahçesinde ki yokuşlarda yürüyemezsen, o yokuşları  geçemezsen zaten o dereye hiç giremez ve  hiç yüzemezsin.  Ama belli ki Ardeşen GSK,  o derede birçok sporcuya yüzmeyi öğretmeye, Ardeşende ki dişi  atmacalarda yüzmeyi öğrenmeye niyetli.
Canlı olarak seyretme imkanım olmadı- ki  iyi bir maça mutlaka gideceğim-ama televizyondan seyrettiğim kadarıyla,  Ardeşen GSK, sadece çay bahçelerindeki çocukları değil, aynı zamanda annesini, babasını, kardeşlerini, anneanneleri, babaanneleri, arkadaşları da hentbol maçlarına çekmeyi başarmış. “Hentbol aile mantığı içerisinde oynanan, taraftarı ile birlikte keyif alınan bir spordur”diyor kulüp başkanı sayın Oğuz. Bunu da gördüğümüz kadarıyla başarmış görünüyorlar.  Çünkü bütün ilçe hentbol maçında, hatta Rize artık hentbolu gayet iyi biliyor. Eksik bir şey varsa bile yakında hentbol taraftarı kitapçığı çıktığında tamamlanmış olacak.  Böyle bir taraftar gurubuna  Antalya Muratpaşa Belediyesi spor kulübü sahipti. Şimdi de Rize Ardeşen GSK. 
Rize Ardeşen GSK ve hentbol için en büyük temennim,  ömrü on bir yıl olan atmaca gibi değil, çağlayan ve büyük bir coşkuyla akan Fırtına Deresi gibi, önüne gelen her engeli aşan ve amacına ulaşan bir kulüp olarak kalmaları…

Diğer tüm bayan takımların web sayfalarına tek tek baktım. Avrupa takımlarının sayfaları gibi bir sayfa  düzenlemiş olan Ardeşen GSK sayfasına hayran kaldım. Hentbolu sadece sahada değil, yaptığı etkinlik ve haberlerle basında da hentbolu sıkça duyuran, yaptıkları bu çalışmalarla örnek bir kulüp olan Ardeşen Gençlik Spor Kulübü yetkililerine, bu güzel ortamı yaratan teknik direktör Kemal Durak’a   ve  emeği geçen herkese bir hentbolcu olarak, bir taraftar olarak teşekkür etmek istiyorum. Umarım tüm bu çalışmalarınızın karşılığını bir gün en güzel şekilde alırsınız.  Çok teşekkürler. Yolunuz açık olsun.
Posted by http://zeynurpehlivan.blogspot.com/ on 10:56 in    No comments »

0 yorum:

Yorum Gönder

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter

Search